Wie zijn we?

Bestuur

Teja van de Wetering, voorzitter
Sacha Nijsten, secretaris
Mart Janssen, penningmeester
Petra Dohmen, bestuurslid
Bianca Troquet, bestuurslid
Arnoldien Schepers-Pepels, bestuurslid

Redactie Ruifvoer

Peter Grimm
Lisette Golüke
Piet Op den Camp

 

Graag een steentje bijdragen? Wij zijn op zoek naar leden die het leuk vinden om een stukje te schrijven voor het Ruifvoer. Bij interesse kun je contact opnemen met de Redactie.

Mentoren

Annehilde Bruining

Annehilde Bruining

Tekenen/grafiek - dinsdagavond | Tekenen/schilderen donderdagavond

Annehilde studeerde tekenen en schilderen aan de Stadsacademie in Maastricht. Zij geeft veel les en is actief in verschillende kunstzinnige initiatieven. Sinds 1986 heeft zij regelmatig geëxposeerd en haar werk is in bezit van particulieren, musea en bedrijven.
Anne Barneveld

Anne Barneveld

Tekenen-schilderen maandagmiddag

Haar artistieke vorming kreeg zij aan de Academie Beeldende Kunsten in Arnhem en later volgde zij de studie monumentale vormgeving aan de Academie voor Toegepaste Kunsten in Maastricht.
Sinds 1982 is zij werkzaam als professioneel beeldend kunstenaar en geeft zij les op scholen en instellingen aan kinderen en volwassenen. Zij heeft veel geëxposeerd binnen en buiten de regio.

www.anne-barneveld.weebly.com

 Anne Severijn

Anne Severijn

Keramiek woensdagmorgen

Tijdens haar studie aan de kunstacademie in Maastricht (2009) maakte ze vooral tekeningen, schilderijen en foto’s. Sinds 2017 volgt ze de opleidingen keramiek en tekenkunst in Maasmechelen. Nu combineert ze de tekenkunst met keramiek. Dit levert haar een schat aan nieuwe mogelijkheden op.

Philly Larik

Philly Larik

Keramiek maandagavond

Na een aantal jaren lessen keramiek en boetseren gevolgd te hebben vond Philly het tijd om zich verder te verdiepen in “de klei”. Om meer kennis te verkrijgen van het materiaal en alles wat daar mee te maken heeft, ging ze naar de Kunstacademie in Maasmechelen, waar ze in 2017 het certificaat H5* Keramiek haalde om in 2020 haar opleiding af te ronden met S2* Keramiek. Heel mooi vindt ze het om nu haar kennis over te kunnen dragen aan de maandagavondgroep.
*H5 = Hogere Graad, *S2 = Specialisatie

E-mail philly@padoma.nl

Vivianne Schuijren

Vivianne Schuijren

Beeldhouwen / Boetseren - maandagmorgen | Beeldhouwen / Boetseren - dinsdagavond

Het vak heeft ze letterlijk met de paplepel ingegoten gekregen. Zij beheerst vele ambachtelijke technieken en werkt in kunstenaar onder andere in brons en steen. Met het geven van workshops heeft Vivianne vele ervaring

www.vivianneschuijren.nl

José Fijnaut

José Fijnaut

Keramiek / Boetseren - maandagmiddag | Keramiek / Boetseren - woensdagmiddag

Sinds 1988 is zij actief als beeldend kunstenaar.
Autonoom experimenteel en portret zijn haar werk gebieden.

www.josefijnaut.nl
www.koppiglimburg.nl

Ivon Drummen

Beeldhouwen/boetseren - woensdagmorgen / Keramiek/boetseren - dinsdagmiddag

Mentoren sinds 1970

Deze Limburgse kunstenaars zijn sinds de oprichting van De Ruif mentor geweest; veruit de meesten
van hen zelfs jarenlang. In alfabetische volgorde:

Nelly van Bekkum (tekenen, schilderen en grafische technieken), Marjo Boesten (keramiek), Wim Caus (keramiek), Joyce Cordewener (schilderen), Beppo Dolofslak (textiele vormgeving), Lei Hannen (keramiek), Frits Hermans (keramiek), Paul Heijnen (beeldhouwen, boetseren), Herman Hollewand (schilderen), Frank van Houtte (keramiek), Maggie van Houtte (textiele vormgeving), Marjo Hovens (textiele vormgeving), Ton Johannesma (schilderen), Annemiek Jongen (tekenen), Math van Kampen (beeldhouwen, boetseren), Hans Kohnen (beeldhouwen), Rob Kleingoldewijk (schilderen), Marie-Claire Krell (keramiek), Toine Lendfers (beeldhouwen, boetseren), Antonie van Lieshout (tekenen, grafiek), Vicky Mantz (keramiek), Joep Mertens (keramiek), Lilian Nijsten (schilderen), Margriet Paanakker (textiele vormgeving), Godfried Pieters (beeldhouwen, boetseren), Catharina Ramaekers (beeldhouwen, boetseren), Annette Riezebos (schilderen), Audrey Rijcken (tekenen), Renske Schneemann (textiele vormgeving), Sándor Sinkó (tekenen en schilderen), Ruud Stegen (tekenen en schilderen), T. Jeunhomme (textiele vormgeving), Ine Vaessen (textiele vormgeving), Maud Vermeule-Koelman (keramiek), Piet Vos (schilderen), Neeltje de Vries (keramiek), Dree van der Zanden (beeldhouwen, boetseren).