Ruifexcursie 2023 naar Wageningen en Arnhem

19 juni 2023

Beste Ruifleden,

We zijn eruit, na 3 jaren eindelijk weer een Ruifexcursie.

Zaterdag 30 september gaat de Ruifexcursie naar het Depot in Wageningen en het vernieuwde museum in Arnhem. Het Depot in Wageningen is een beeldengalerij geopend in 2004 in een voormalig pand van de Landbouwuniversiteit. Het Depot stimuleert beeldhouwers van torsen en fragmenten van het menselijk lichaam. Het Depot geeft opdrachten aan beeldhouwers en organiseert tevens solo of thematentoonstellingen . De torsen zijn te bewonderen in diverse materialen, hout, steen , marmer , metaal en gemengde technieken Tijdens ons bezoek is er een solotentoonstelling van Natasja Bennink, haar beelden maakt ze van modellen maar ook haar eigen lichaam neemt ze als uitgangspunt. In de mooie – tevens tot het Depot behorende botanische tuinen, het Arboretum , staan diverse kunstobjecten.

Na het Depot brengt de bus ons naar Arnhem waar het vernieuwde Museum na 5 jaar verbouwing in mei vorig jaar weer geopend is . Het museum staat bekend om zijn mooie collectie van realistische kunst uit de 20e eeuw, tevens hedendaagse sieraden en vormgeving met vooral aandacht voor vrouwelijke kunstenaars. Schilderwerken van o.a. Charley Toorop, Carel Willink, Dick Ket zijn er te bewonderen. Er zijn regelmatig tentoonstellingen. Vanuit de museumtuin heb je een mooi uitzicht op de Rijn.

Na museumbezoek kun je nog wat rondkijken in Arnhem , wat shoppen, een hapje eten of wat drinken op eigen gelegenheid.
Vertrek met bus Heijthuijzen.

Programma
9:00 uur Dorine Verschureplein Elsloo ( bij de kerk achter Ruifgebouw)
9:10 uur Sanderboutlaan Kerk- Stein
De terugreis vanuit Arnhem is 19.30 , verwachtte thuiskomst rond half tien.

Elk Ruiflid mag één introducee meenemen, de kosten zijn 45 euro per persoon, dit is de reiskosten-bus- en de toegang tot Depot en Museum Arnhem en een informatieboekje over de musea en adressen in Arnhem ( met plattegrond centrum). Heb je een museumjaarkaart of vriendenloterij vip kaart dan zijn de kosten 40 per persoon.

Geef je snel op, uiterlijk voor 9 september bij Marlies Op den Camp mailadres: Marliesopdencamp@planet.nl
of bij Corine Vijverberg , mailadres corinemaijers@gmail.com onder vermelding van naam, telefoonnr. en mailadres, aantal personen met of zonder museumkaart en waar je op wil stappen in Elsloo of Stein.

Daarna betalen door overschrijving van 40 of 45 euro p.p. op de rekening van Expressiegroep de Ruif onder vermeldingvan Ruifexcursie en naam.
Bankrekening Ruif IBAN NL75RABO0114180121

Namens de Ruif excursiecommissie,
Corine Vijverberg-Maijers