Ons aanbod

Keramiek

Keramiskeramiekch werken is vormgeven met behulp van klei. Verschillende technieken maken het mogelijk om werkstukken “hol” op te bouwen. Het werken met kleiplaten, het handvormen, draaivormen en het verwerken van diverse andere materialen kunnen tot verrassende resultaten leiden. Experimenteren met drukvormen, stempelen in de klei, gebruik van glasresten of verfraaien met klei van diverse kleuren geven ongekende mogelijkheden . Na het bakken is het nog mogelijk om de keramische objecten te glazuren.

Boetseren

boetserenBoetseren is vormgeven in klei of was. Klei is een ideaal materiaal omdat het gemakkelijk te bewerken is. Indien de klei de goede plasticiteit heeft, kan men eindeloos werken met klei, afnemen, toevoegen , uithollen en aanplakken. Zowel menselijke figuren als vrije vormen kan men van klei maken. Voor grotere werkstukken is het noodzakelijk dat men klei met chamotte gebruikt. Na het drogen wordt de klei gebakken en kan een afwerklaag aangebacht worden. Vormen van was worden gemaakt als basis voor een bronswerkstuk.

Tekenen

tekenen2In de oude betekenis van het woord tekenen zou men kunnen zeggen, tekenen doe je met een potlood. Echter vele technieken en materialen kan men hier onderbrengen. Het werken met houtskool, krijt, conté, inkt, kleurpotlood en stiften, gebruik maken van pennen en penselen, het goede papier voor het juiste materiaal… Tekenen is schetsen, tekenen is lijnvoering, tekenen is experimenteren met vormen en materialen op het platte vlak.

Grafiek

grafiekBij grafisch werk moeten we denken aan verschillend druktechnieken. Het kenmerk hiervan is dat men het ontwerp diverse malen kan afdrukken. Linosnede, houtsnede, zeefdruk en etsen zijn allen onder te brengen bij de druktechnieken.

Beeldhouwen

beeldhouwenBeeldhouwen is meer dan het maken van een beeld in steen of hout. Je werkt in meestal hard materiaal, ruw en nog zonder vormen. Door het weghalen ga je het beeld vorm geven, maar weg is weg.. Het noodzaakt je tot voortdurend kijken naar de ruimtelijke vorm. Het goede gereedschap is hierbij van essentieel belang. Er kan gewerkt worden in diverse houtsoorten (vruchtbomenhout, lindehout) en in steensoorten zoals speksteen, serpentijnsteen, mergel en marmer.

Schilderen

schilderenSchilderen is dromen in kleuren. De compositie, structuur, het kleurgebruik, perspectief en de lijnvoering spelen in deze droom een grote rol. Of men nu met aquarel, olieverf of acryl werkt, elk materiaal vereist een eigen technische aanpak. Daarbij speelt de ondergrond tevens een grote rol.
Het combineren van verschillende materialen en technieken kan leiden tot verrassende resultaten. Of men nu naturalistisch werkt of abstract, elk schilderstuk is uniek

Modeltekenen

modeltekenenBij modeltekenen draait alles om het model. Het leren kijken naar de vorm, de verhoudingen van het menselijk lichaam, de stand van de spieren, het lijkt zo gemakkelijk, maar op papier of doek moet het wel kloppen. Met diverse teken- en schildermaterialen wordt het model vereeuwigd.