Opening Ruif-seizoen, 30 september, 20:00u

Op woensdagavond 30 september om 20.00 uur wordt in het Ruifatelier het seizoen 2015-’16 geopend. De reis naar Mons zit dan nog vers in het geheugen en hij zal ongetwijfeld voor nieuwe inspiratie zorgen.

De openingsavond geeft drs. Kitty Jansen – conservator van Museum De Domijnen – een inleiding op het werk van Frans Timmers (1915-1983). Van deze markante Sittardse kunstenaar is in het museum nog tot 1 november een zeer interessante overzichttentoonstelling te zien. Een bezoek is echt de moeite waard. Timmers-klein

De introverte Frans Timmers maakte zijn olieverfschilderijen als pure en gedreven liefhebber; zijn brood verdiende hij met een eigen huisschildersbedrijf, wat uiteraard zijn technische vaardigheid en materiaalkennis enorm ten goede kwam. Als beeldend kunstenaar ontwikkelde hij zichzelf voortdurend en hij tastte verschillende stijlen af. Timmers schuwde het experiment niet en het schilderplezier spat vaak van de doeken af. Daardoor ontstond een zeer afwisselend oeuvre, dat grotendeels bijeen bleef omdat hij zelden iets verkocht!

Ongetwijfeld voelen veel Ruifleden verwantschap met Frans Timmers. Daarom zijn we erg blij dat Kitty Jansen ons meeneemt naar de achtergronden van zijn kunst, waarin zijn eigen omgeving vaak een herkenbare rol speelt.

We hopen dan ook op een grote opkomst. Na afloop: borrel!

Namens het bestuur,
Peter Grimm

PS: heeft u zich al opgegeven voor de excursie van zaterdag 26 september? Wij zoeken bovendien nog steeds nieuwe leden! Het aantal inschrijvingen bepaalt het aantal keren dat een mentor kan worden betaald!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *