Laureaten Mr. Harry Dobbelsteinprijs 2015

Harry Dobbelstein

Het is rustig in het Terpkerkje, deze vrijdagmiddag, waar twee dames mij verwelkomen bij mijn bezoek aan de tentoonstelling georganiseerd door de Culturele Werkgroep Stein. Er hangt en staat hier werk van de “laureaten Mr. Harry Dobbelsteinprijs 2015”. Meteen al zie ik enkele beelden en schilderijen waarvan ik de kunstenaar (her)ken en daartussen de beide kubussen van Judith. Vooral het knal-oranje exemplaar, getiteld ‘Holland’, vraagt onmiddellijke aandacht. Bovendien zag ik het niet eerder. En kijk, daar is Marlies, een hele wand vol nog wel en midden in het zaaltje ontmoet ik nogmaals de indrukwekkende giraffe (‘Camelopardalis’) van Loek, waar ik onlangs, in het Steinse ‘De Grous’, al kennis mee mocht maken. Stuk voor stuk kanshebbers voor de ‘eerste prijs’, zou je denken.

Toch ging die niet naar een Ruif-lid, maar naar ene Roy Wagemans, naar een van zijn werken, getiteld ‘I’ve got the Power’. Heel aardig, interessant zelfs, maar persoonlijk zou het mijn keus niet zijn geweest. Vanzelfsprekend komt dat door mijn vooringenomenheid, door het feit dat ik de één ken en de ander helemaal niet. Gelukkig was de jury geheel objectief, althans daar gaan we maar van uit.

Na alles op mijn gemakje te hebben bekeken, keerde ik met een goed gevoel huiswaarts. Ik zag een kleine, maar fijne expositie op een vertrouwde locatie.

AdeJ. 22 januari 2016

De tentoonstelling in het Terpkerkje van Urmond kunt u nog -gratis- bezoeken tot en met 31 januari 2016, steeds op vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag, vanaf 2 uur.

Hieronder nog een galerie met een paar foto’s