Kunstketting 2015

Al vroeg stapten we zaterdagmorgen 5 september in de auto naar Stein, op weg naar de (Ruif)deelnemers aan de Kunstketting 2015. Het weer was dreigend, reden waarom we niet voor de fiets kozen, maar eenmaal gearriveerd, begon zelfs de zon te schijnen. Dat beloofde veel goeds!P1200932
Als eerste kozen we voor huis en tuin van John en Marleen Willems, waar we zowel hartelijk als met prachtig keramiek werden ontvangen. Keramiek van Karin Arts en Paula Bertrand en in de tuin natuurlijk het imposante werk van John, maar ook van Marleen (!). Verder waren er sculpturen van Leny Franken en Leo Klein, de meesten van ons ook niet onbekend. Het begin was goed, de kop was eraf.

P1200934Daar wij onmogelijk iedereen een bezoekje konden brengen, kozen we voor nog twee locaties in Stein. Eerst naar het nieuwe gebouw De Grous, dat zich op loopafstand van de familie Willems bevindt. Het is nieuw, licht en ruim en multifunctioneel, dus wat verlangt een kunstenaar nog meer van de plek waar hij gaat exposeren! We troffen de exposanten dan ook in goede stemming aan: Jolanda, Piet en Joep en oud-Ruiflid Jan Peters; de anderen waren er niet op dat moment. In alle rust bekeken en bewonderden we de hangende en staande kunst, waarna we nog even een blik wierpen in de aanpalende bibliotheek, waar juist Ton Ritterbeeks en echtgenote iets te lezen uitzochten. Dan naar de volgende locatie.

Dat zou meteen de laatste zijn, daar ondergetekende zich op tijd bij zijn eigen expositie in Sittard moest melden. Het werd de tuin van Nel van Rooy aan de Sanderboutlaan. Terwijl een vriendelijk zonnetje zich over de kunst in haar P1200935tuin ontfermde (alles ziet er dan ineens ook anders uit), maakten wij kennis met de deelnemers hier: Nel natuurlijk en haar dochter Marieke, Marleen en Nancy Sanders, die hier iets van haar glaskunst liet zien. Een prachtige combinatie, dit glas-in-lood, samen met fleurige schilderijen, keramiek en beelden in hout en brons.

Natuurlijk hadden we meer willen zien, maar zoals gezegd, de tijd legde ons aan banden. We hielden een goede indruk over aan de grote verscheidenheid aan kunstuitingen, maar vooral aan de kwaliteit ervan en aan het enthousiasme van de kunstenaars.

Etsje en Anton de Joode.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *